0182-352060

Mail ons

info@fysiofitness-bergambacht.nl

Bezoek ons

Meidoornstraat 5 - Bergambacht

Het Artrose netwerk

wat is Het Artrose netwerk?

Artrose is een aandoening aan één of meerdere gewrichten. Een gewricht bestaat uit twee botuiteinden waar een laagje kraakbeen overheen zit. Dit vangt schokken op en zorgt ervoor dat u zich soepel kunt bewegen. Bij artrose wordt het gewrichtskraakbeen dunner en neemt de kwaliteit ervan af. Het gewricht kan dikker aanvoelen door een uitstekend stukje bot (osteofyt) of door een gezwollen gewrichtskapsel.

Klachten en symptomen bij artrose

Als u artrose heeft is het vaak moeilijk om uw gewrichten te bewegen. Het meest voorkomende symptoom van artrose is de pijn die optreedt wanneer u in beweging komt en wanneer het gewricht langere tijd achter elkaar gebruikt wordt. Die pijn neemt vaak toe gedurende de dag en kan zelfs optreden wanneer u niets doet. Naast pijn kunt u ook last hebben van stijfheid. Meestal verdwijnt deze stijfheid als u even in beweging bent (startstijfheid).

Bij artrose zijn er vaak afwijkingen op de röntgenfoto te zien, maar deze hebben maar een klein verband met de klachten. Het kan dus zo zijn dat er forse afwijkingen op de röntgenfoto is te zien, maar dat u maar weinig of geen klachten heeft, of andersom.
Als gevolg van de klachten kan het zijn dat u moeite krijgt met dagelijkse activiteiten zoals lopen, traplopen, fietsen, sokken aantrekken, opstaan en gaan zitten. Bij veel mensen met artrose leiden de klachten tot vermindering van lichaamsbeweging. Hierdoor verminderen ook uw spierkracht en uw conditie.

aanpak en behandelING

Het belangrijkste bij artrose is dat u in beweging blijft. De fysiotherapeut kan u hier bij helpen. U krijgt bijvoorbeeld tips en adviezen om meer te gaan bewegen, oefeningen voor thuis en oefentherapie. Dit oefenprogramma wordt volledig op uw klachten en beperkingen afgestemd.

Artrose netwerk midden-holland

In de praktijk is Kees aangesloten bij het Artrose Netwerk Midden – Holland. Kees zal u begeleiden als u last heeft van artrose aan heup en/of knie.

AFSPRAAK MAKEN

OF ANDERE VRAGEN?

BEZOEK ONS

OP ONZE PRAKTIJK