0182-352060

Mail ons

info@fysiofitness-bergambacht.nl

Bezoek ons

Meidoornstraat 5 - Bergambacht

COPD en het longnetwerk

wat is COPD en het longnetwerk?

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD kunnen last hebben van kortademigheid, benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling en slijmvorming. Hun conditie vermindert, er ontstaat spierzwakte en ze zijn vaak erg vermoeid. COPD is niet te genezen.
Er is bekend dat bewegen bij COPD erg belangrijk is, maar door vermoeidheid, angst om te bewegen en kortademigheid, beweegt de gemiddelde COPD patiënt veel minder dan gezonde leeftijdsgenoten. Zo ontstaat een neerwaartse spiraal. Fysiotherapie biedt hulp bij het doorbreken van deze spiraal. Dit kan zowel individueel als in groepsbehandeling.

aanpak en behandelING

Bij de individuele behandeling richten we ons op het aanleren van ademhalingsoefeningen, het leren van de juiste techniek om slijm uit de longen kwijt te raken en het versterken van de ademhalingsspieren.

Bij de groepsbehandeling is het doel het verbeteren van de spierkracht en het uithoudingsvermogen. We starten altijd met een intake waarin we uw situatie en doelen in kaart brengen. We stellen een oefenschema op en tijdens de training traint iedereen op zijn eigen niveau met een individueel programma.

Er is een groepsbehandeling op maandag van 13.45 – 14.45 en op donderdag van 10.45 – 11.45.

Wij zijn aangesloten bij het COPD netwerk Fysiotherapie Midden Holland en het landelijke Chronisch Zorg Netwerk.

Behandeling voor COPD wordt door de zorgverzekeraar veelal vanuit de basisverzekering vergoed. Indien u hier meer over wilt weten, neemt u dan contact met ons op. Nanda van Elven en Kees Bakker helpen u graag!

uw therapeut

Nanda van Elven

Manueel therapeut

Kees Bakker

Manueel therapeut

AFSPRAAK MAKEN

OF ANDERE VRAGEN?

BEZOEK ONS

OP ONZE PRAKTIJK