0182-352060

Mail ons

info@fysiofitness-bergambacht.nl

Bezoek ons

Meidoornstraat 5 - Bergambacht

Het Schoudernetwerk

Wat verstaan we onder Het Schoudernetwerk?

De schouder is een gewricht met grote bewegingsmogelijkheid. Juist door die beweeglijkheid is de schouder kwetsbaar en ontstaan soms klachten aan de schouder. Deze klachten kunnen plotseling ontstaan door bijvoorbeeld een val of botsing, maar veel schouderklachten ontstaan geleidelijk. Oorzaken hiervoor kunnen bijvoorbeeld liggen in overbelasting, spanning, stress, steeds herhaalde bewegingen of veranderingen in de structuur (bijvoorbeeld veroudering van het gewricht).

Met schouderklachten kunt u terecht komen bij de orthopeed. In 70% van de gevallen wordt er dan alsnog conservatief (zonder operatie) behandeld en komt u bij de gespecialiseerde schoudertherapeut terecht.
Ook als er een operatie aan de schouder heeft plaats gevonden, komt u daarna vaak voor revalidatie van de schouder bij de fysiotherapeut.
De behandeling kan bestaan uit herwinnen of behouden van de beweeglijkheid, aanleren van de juiste stand van de schouder en oefentherapie om de schouder te versterken of de stabiliteit te verbeteren. Ook sport specifieke training behoort tot de mogelijkheden.

Voor het behandelen van schouderklachten zijn wij aangesloten bij het Schoudernetwerk Groene Hart en Schouder Netwerk Nederland. Onze gespecialiseerde schoudertherapeuten Nanda van Elven en Sabine Bakker helpen u graag!

uw therapeut

Nanda van Elven

Manueel therapeut

Sabine Bakker

Manueel therapeut

AFSPRAAK MAKEN

OF ANDERE VRAGEN?

BEZOEK ONS

OP ONZE PRAKTIJK