0182-352060

Mail ons

info@fysiofitness-bergambacht.nl

Bezoek ons

Meidoornstraat 5 - Bergambacht

Sportfysiotherapie

wat is Sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die, na zijn opleiding fysiotherapie, een specialisatieopleiding van drie tot vier jaar gevolgd heeft tot sportfysiotherapeut. Om de kwaliteit van de geregistreerde sportfysiotherapeut in de markt duidelijk te onderscheiden van andere therapeuten, heeft de beroepsvereniging van de sportfysiotherapeuten het merk NVFS Sportfysiotherapeut® laten deponeren. De NVFS Sportfysiotherapeut® onderscheidt zich van de gewone fysiotherapeut door een grotere kennis van verschillende sporten, de juiste begeleiding van (top)sporters en de preventie en/of behandeling van sportblessures. Ook welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met lichaam en geest doet en de motivatie van de sporter zijn het terrein van de NVFS Sportfysiotherapeut®.

aanpak en behandelING

Binnen de behandeling en begeleiding van sporters kan een goede analyse gemaakt worden van de sport specifieke eisen die aan het lichaam gesteld worden. De behandeling richt zich niet alleen op het bestrijden van de lichamelijke klachten maar ook en vooral op het begeleiden van de geblesseerde sporter in de herstelfase naar een verantwoorde terugkeer op het oude niveau.

Een NVFS Sportfysiotherapeut® is tevens in staat om sporters tijdens hun trainingen en wedstrijden te begeleiden. Daarmee wordt voorkomen dat bepaalde blessures telkens opnieuw de kop opsteken.
Kees Bakker ondersteunt al jaren de Gewestelijke schaatsselectie Zuid-Holland, behandelt eventuele blessures en begeleidt deze ploeg tijdens de NK afstanden en NK allround. Daarnaast is hij al jaren de vaste clubfysiotherapeut van voetbalvereniging Bergambacht, waarvoor hij aanspreekpunt is bij blessures. Hiervoor is een sportspreekuur ingericht en is hij een avond in de week beschikbaar in de behandelkamer die deze vereniging rijk is.

Wilt u meer weten over wat de sportfysiotherapeut voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en Kees Bakker helpt u graag!

ONZE THERAPEUTEN

KEES BAKKER

SPORTFYSIOTHERAPEUT

AFSPRAAK MAKEN

OF ANDERE VRAGEN?

BEZOEK ONS

OP ONZE PRAKTIJK