0182-352060

Mail ons

info@fysiofitness-bergambacht.nl

Bezoek ons

Meidoornstraat 5 - Bergambacht

Therapeutisch tapen

wat is Therapeutisch tapen?

In de praktijk gebruiken wij de Easytaping-methode. Deze methode combineert neuroreflectoire facilitatie met myofaciale sturing. Dit versnelt functioneel herstel door de mechanisch sturing van gewrichten en pijn te verminderen.

De doelstelling van Easytaping is het verbeteren van de artrogene sturing en stabiliteit waardoor de patiënt en/of sporter gemakkelijker kan oefenen en trainen. Door blessures, chronische pijn en ontstekingen ontstaat drukverhoging in de weefsels. Dit veroorzaakt een remmende werking op de spieren en gewrichten en leidt tot functieverlies. Het lichaam zoekt bij pijnklachten en blessures naar manieren om te kunnen blijven bewegen, omdat dit noodzakelijk is voor het herstelproces. Oftewel: het lichaam creëert compensatiemechanismen.

Door de tape in de juiste richting te plaatsen, is het lichaam beter in staat te compenseren. Direct na het tapen ervaart de patiënt minder pijn en minder bewegingsvrijheid. De tape is elastisch en trekt samen nadat het op de huid is aangebracht. Hierdoor ontstaat drukdaling (pijnvermindering en lymfedrainage), myofasciale sturing (verbeterde gewrichtssturing) en stabiliteitsverbetering. Een betere doorbloeding en vochtafvoer (drainage) van het weefsel resulteert in een sneller herstel. De gewrichten worden niet vastgezet maar er wordt sturing aan de gewrichten gegeven.

Easy tape is te gebruiken bij veel verschillende klachten, denkt aan:

  • Gewrichtsdistorsie, bijvoorbeeld van enkel of knie
  • Knieklachten, bijvoorbeeld patellofemorale klachten of een jumpers knee
  • Houdingsklachten in rug, nek en/of schouder
  • Tennisarm (epicondylitis lateralis)
  • Spierverrekking of spierscheur

Heeft u vragen over deze behandelmethode of wilt u een afspraak maken, neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut Kees Bakker helpt u graag.

AFSPRAAK MAKEN

OF ANDERE VRAGEN?

BEZOEK ONS

OP ONZE PRAKTIJK